fbpx

О благотворительной акции в школе-интернате с. Яблунивка, в которой совместно с партнерами принимал участие Клуб профессиональных переговорщиков, вышла статья на сайте благотворительного фонда журнала «Единственная»:

Лідери переговорів в Яблунівській загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів

Благодійний фонд журналу „Единственная” спільно з ініціативною групою Public Speakers for Children та Professional Negotiators Club здійснив 2 квітня 2008 р. благодійну подорож у школу-інтернат c. Яблунівка (Прилуцький район, Чернігівська область).

Ця одноденна поїздка включала проведення тренінгів по публічним виступам та переговорам для учнів 6-11 класів, практичні заняття по методиках Клубу професійних переговірників, рольові ігри, спілкування з дітьми.

Розділивши дітей на групи-команди, яким вони самі придумали назви, було проведено презентацію основних принципів ораторського мистецтва, показано, як застосовувати необхідні навички у житті, а потім проведено ораторський конкурс серед дітей.

Діти виступали в ролі експертів, оцінювали ораторське мистецтво як приїхавших з Києва професіоналів, так і своїх однокашників. У цей день в Яблунівці дітьми й дорослими було багато обговорень питання мрії й шляхів її досягнення, проблеми міжлюдських відносин, комунікацій і багатьох інших життєвих ситуацій.

Діти із задоволенням грали з професійними переговірниками в спеціальні комунікаційні ігри “село дурнів” і “тендер на закупівлю апельсинів”. Молодша група показувала чудеса гнучкості й креативності в переговорах. Старша група демонструвала зрілі погляди на життя, сильні лідерські задатки, а також унікальні можливості знаходження виходу зі складних ігрових ситуацій.

У своїй роботі тренери групи Public Speakers for Children та Professional Negotiators Club намагалися практично показати принципи та підходи етичного виступу: демократичність, позитивна та конструктивна критика, об’єктивність, толерантність.

Результати

Хоча за один день вивчити і навчитись застосовувати на практиці особливості мистецтва презентації та переговорів не є можливим, одначе головні моменти діти засвоїли дуже успішно.

Заплановану програму тренінгу діти пройшли повністю і з прекрасними результатами. Для підведення підсумків було організовано командну гру. Діти ділилися між собою на дві команди, які проводили переговори і намагались знайти консенсус у вирішенні проблеми. На завершення поїздки діти отримали в подарунок книги, навчальні ігри від організаторів, а також журнали від видавництва Edipresse Ukraine.

Організатори висловлюють подяку за фінансову підтримку поїздки Богдану Присяжнюку, Дмитру Бадивському та Левону Петросяну.

Информацию подготовило агентство «Pica Pica»
Стиль текстов: Клуб профессиональных переговорщиков ©